fysiotherapiepraktijk lemele lemelerveld heeft de plus status behaald

Binnen het team is gestart met de opleiding echografie. Er is een echoapparaat aangeschaft, zodat er aanvullende diagnostiek kan worden verricht. Dit is vooral van toegevoegde waarde bij spier en/of peesaandoening rondom gewrichten. Zo kan niet alleen sneller een diagnose worden gesteld, maar kan ook het genezingsproces worden gevolgd middels beeldmateriaal.

Een mooie innovatie is FIT Lemelerveld, een preventief sportprogramma om conditie en kracht te verbeteren, zodat blessures kunnen worden voorkomen. Inmiddels zijn er vijf groepen gestart en de reacties zijn erg positief. Hier is een gespecialiseerde collega voor aangesteld. Geen fysiotherapeute, maar een afgestudeerde sportdeskundige aan de sporthogeschool te Eindhoven.

In totaal zijn er drie nieuwe collega’s bijgekomen. Na verhuizing van de bekkenfysiotherapeute heeft de praktijk een deskundige opvolgster gevonden, zodat dit specialisme in Lemelerveld behouden is gebleven. Naast de bekende aandoeningen kan een bekkentherapeut ook kijken naar een oplossing bij niet begrepen buikklachten. Daarnaast is in 2015 een nieuwe collega het team komen versterken. Zij brengt specialistische kennis op het gebied van revalidatie mee.

“Twee collega’s zijn gestart met het zich specialiseren in de begeleiding bij oncologische patiënten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat actief bewegen en trainen niet alleen van belang is na een kankerbehandeling maar ook tijdens en vooraf van toegevoegde waarde is.”

De acupunctuur in de praktijk is terug naar de basis van de Oosterse filosofie gegaan. Op basis van een uitgebreid vraaggesprek en een onderzoek wordt er een diagnose gesteld in de termen van Chinese Geneeskunde. Bij de behandeling worden naalden geplaatst, waarbij het energiesysteem wordt geprikkeld. Klachten die behandeld kunnen worden zijn: hoofdpijn, moeheid, onvruchtbaarheid, overgangs- en menstruatieklachten. Steeds vaker echter ook als ondersteuning van de behandeling bij kanker en bijvoorbeeld na een hersenbloeding.

Het volgende doel in het kwaliteitsproces was het behalen van de pluspraktijk status. Hiermee voldoe je niet alleen aan de eisen van de eigen beroepsgroep, maar ga je een stapje verder. De praktijk heeft al enige jaren het certificaat van HKZ, ook een kwaliteitsmeting. Hier bovenop komen ook nog samenwerking met andere disciplines, preventie en beweegprogramma’s en klant tevredenheidonderzoeken. Op 27 januari heeft de praktijk door gezamenlijke inspanning van het hele team dit predicaat met succes behaald.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.