flierefluiter moet gemeente ruim 10 mille betalen

Kinderboerderij de Flierefluiter in Raalte moet de gemeente 10.500 euro betalen. De gemeente gaat twee dwangsommen innen omdat eigenaar Pronk teveel ‘kampeermiddelen’ toeliet op de camping en omdat hij een bouwstop negeerde. Pronk heeft twee weken de tijd om te betalen.

Op de camping van de Flierefluiter stonden aanzienlijk meer kampeermiddelen dan toegestaan. “Er mogen 25 kampeermiddelen op de camping staan, maar tot vier keer toe stonden er 40+ kampeermiddelen”, zegt burgemeester Martijn Dadema. Aangezien er 2.500 euro boete stond op de overtreding per keer, moet Pronk 10.000 euro betalen.

Bouwstop
Omdat ook een bouwstop op een bouwwerk/erfafscheiding werd genegeerd, krijgt de Flierefluiter ook een boete van 500 euro. Dat maakt het totaal aan dwangsommen 10.500 euro.

“Iedere ondernemer in Raalte moet zich aan de regels houden. We doen het niet om geld te verdienen. Een dwangsom is puur bedoeld als prikkel. En nu gaan wij over tot innen.”

Nieuwe dwangsom
De gemeente heeft de Flierefluiter direct een nieuwe dwangsom opgelegd. Op het terrein staat, aan de Raarhoeksweg, een ‘bijeenkomstgebouw’. Pronk wil dat dit gebouw bewoond mag worden, maar dat mag volgens het bestemmingsplan niet. “Er is plek voor één bedrijfswoning. Wanneer het andere gebouw, en wij hebben concrete aanwijzingen (ook van Pronk zelf), bewoond wordt, leggen wij een dwangsom op van 15.000 euro per keer dat de overtreding geconstateerd wordt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.