financiele steun van lens accountants voor taalpunt raalte

Wierdsma is blij met de geldelijke toezegging van LENS accountants, maar hij is minstens zo verheugd over de motivatie van het Raalter bedrijf: “Wij zijn dagelijks bezig met cijfers en letters en begrijpen de waarde ervan. Daarom willen we mensen, die hier moeite mee hebben, ondersteunen in hun ontwikkeling”, laat Edwin de Witte van LENS accountants weten.
Het tekent volgens de voorzitter de maatschappelijke betrokkenheid van dit bedrijf. “Het mooie is ook nog dat ze ons zelf hebben benaderd en niet andersom. En ze hopen natuurlijk dat zich meerdere collega-ondernemers aansluiten. Ze hebben toegezegd zich daarvoor ook te willen inspannen. Dit soort donaties zijn heel hard nodig. Weliswaar hebben we vorig jaar een eenmalige gift van 2500 euro van de gemeente Raalte gekregen, maar dat is bij lange na niet voldoende om de kosten te dekken.”

Laaggeletterdheid
Taalpunt Raalte is sinds september 2014 het lokale antwoord in de strijd tegen laaggeletterdheid. Een maatschappelijk probleem dat niet mag worden onderschat. De harde waarheid is dat ongeveer één op de negen volwassen inwoners in de gemeente Raalte moeite heeft met lezen en schrijven. “Zonder hulp zijn de laaggeletterden kansloos in deze harde, digitale maatschappij.”

Wie hulp nodig heeft om het gevecht met de laaggeletterdheid aan te gaan, kan zich melden bij Bibliotheek Raalte (gevestigd in het Kulturhus). Iedere woensdag van 16.00 tot 20.00 uur is daar één van de taalcoördinatoren aanwezig. Met dank aan een grote groep vrijwilligers kan voor de zogenaamde taalvragers echt maatwerk worden geleverd.

“De een wordt geholpen bij een sollicitatie, terwijl de ander assistentie krijgt om zo goed mogelijk op een bouwplaats te kunnen functioneren. Wij gaan daarin bijzonder ver, want we worden ook door bedrijven ingeschakeld om hun mensen intern op te leiden.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.