expositie hottentot artsenpraktijk lemelerveld

Hottentot werkt vanuit de beelden die hij waarneemt en die hij probeert op het doek of papier te zetten, waarbij hij zich laat leiden door kleuren en contouren. Door meerdere lagen verf, toepassing van water, inkt en ander materiaal probeert Hottentot beweging en diepte te creëren, waarbij de contouren van de tekening het evenwicht aanbrengen in zijn werk.

Zijn opleiding vond plaats in de jaren zestig en zeventig. Verder ontwikkelde Hottentot zich als autodidact. Zijn werk is voornamelijk abstract en figuratief, geïnspireerd door o.a. Karel Appel, Corneille, Willem de Kooning, Ton Schulten, Kees van de Wetering, Hans Musters, Tristan Ra, Raoul Dufy, Picasso en Matisse.

Hottentot werkt samen met de Art Company in Raalte. De eigenaren Dorie en Hein Haarman exposeren regelmatig schilderijen van Hottentot in hun galerie. Daarnaast hangt regelmatig werk van hem in het Vital sportcentrum in Raalte.

Voor meer informatie over Hottentot kun je terecht op zijn website: staging2.hottentotartfactory.simplesite.com

Hottentot ondersteunt de Blinknow Foundation te Nepal. Maggie Doyne is de oprichtster en helpt straat- en weeskinderen in Surkhet om hen een betere toekomst te geven. 30% van de verkoopopbrengst van zijn schilderijen wordt gestort naar de rekening van de Blinknow Foundation te Nepal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.