enthousiaste vrijwilligers gezocht voor paddentrek

IVN Wijhe-Olst is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de paddentrek. Wil jij helpen? Lees hieronder het artikel van IVN Wijhe-Olst.

We vragen hulp bij het ingraven van netten, palen en emmers voor de paddentrek langs de wegen Onder de Gelder en Kappeweg in Wijhe. Dit werk wordt gedaan met meerdere vrijwilligers op 1 ochtend in febr. Hetzelfde vragen we voor de Kletterstraat in Olst? In april worden de voorzieningen ook weer op 1 ochtend afgebroken.

Of wil je juist ‘s ochtends mee helpen bij het overzetten van de dieren naar het water? Dit is in 1 of 2 keer per week in de periode van half febr tot half april. Als scholier kun je beide activiteiten doen in het kader van de maatschappelijke stage. We hebben jullie hulp hard nodig!!

In het voorjaar trekken padden (en ook kikkers) massaal van hun winterslaap gebied naar het water om daar eieren af te zetten. Bij het oversteken van wegen verongelukken veel dieren door het verkeer, tenzij we met netten de dieren tegenhouden, ze opvangen in emmers, en over de weg in het water zetten.

Geef je zo spoedig mogelijk op bij Margriet Heuvelink, tel 0570–524594 (voicemail inspreken), mob. 06–15 233 266, email: margriet.heuvelink@gmail.com voor Wijhe, of bij Ellen Schulten, email: ellenelenas@gmail.com voor de Kletterstraat in Olst.

Een advies voor automobilisten! Als u ’s avonds veel padden/kikkers op de weg ziet, verminder uw snelheid tot onder de 30 km, dan is de slachting beperkt! Juist door een hoge snelheid klappen de dieren (die niet onder uw banden belanden) door onderdruk tegen de onderkant van uw auto. Dus: hoe harder u rijdt, des te meer dieren eraan gaan!

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.