einde seizoen jari oosterwijk door hartoperatie

Jari Oosterwijk is dit seizoen niet meer inzetbaar voor FC Twente. De 20-jarige aanvaller uit Lettele ondergaat over vier weken namelijk een hartoperatie.

Oosterwijk heeft sinds het begin van dit seizoen last van boezemfibrilleren: een onschuldige hartritmestoornis. “Ik wil hier graag zo snel mogelijk van af zijn”, zegt de spits.

Tijdens de laatste dag van het trainingskamp in Spanje kreeg Oosterwijk vorige maand weer last. Voor de vijfde keer dit seizoen en dat was voor hem de bekende druppel en de reden om er aan geholpen te willen worden. “Ik was er wel een beetje klaar mee”, vertelt hij.

De eerste keer was in de voorbereiding van dit seizoen, Oosterwijk voelde zich ’s ochtends thuis niet prettig. “Ik merkte dat mijn hartslag heel aanwezig was, het voelde heel onregelmatig. Mijn vader heeft het ook wel eens gehad, dus ik wist dat het niets ernstigs was. Ik schrok er ook niet echt van en ben die ochtend gewoon naar de club gereden.”

Teamarts: ‘Geen spoed, wel vervelend’
De oefenwedstrijd van die dag tegen de selectie van Twenterand moest hij aan zich voorbij laten gaan. “Jongeren hebben hier niet zo vaak last van en wanneer het bij sporters voorkomt dan zijn het vaak duursporters”, geeft teamarts Bas Peijs aan. “Jari is wat dat betreft een uitzondering. Het is een onschuldige hartritmestoornis en hij kan bij wijze van spreken er zonder problemen honderd jaar mee worden. Wanneer hij zo’n aanval krijgt moet het hart weer in het goede ritme gebracht worden. Dat kan met medicatie, maar ook met een elektrische schok. Er is geen spoed bij, maar het is voor Jari gewoon heel vervelend, het zorgt voor een opgejaagd gevoel. Medisch gezien is er geen noodzaak om de ingreep te ondergaan, maar Jari kiest er nu zelf voor. Het is voor hem heel onprettig als het hem overkomt, dat is begrijpelijk. Tijdens de ingreep wordt het plekje waar het ontstaat dicht gebrand en op die manier geïsoleerd.”

Geen duels
Oosterwijk is deze periode gewoon op het trainingsveld te vinden. “Ik kan gewoon trainen, behalve in de partijvormen, ik mag niet in de duels komen. Door de bloedverdunnende medicijnen mag ik geen contactsport doen. Deze moet ik tot drie maanden na de ingreep gebruiken. Conditioneel kan ik alles doen, de komende maanden ga ik heel specifiek trainen. Het is heel vervelend als zoiets gebeurt, daarom wilde ik er zo snel mogelijk van af zijn. Aan het begin van het nieuwe seizoen sta ik er weer.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.