eigenaar wijheseveer schipper wijhe is een held

De vrouw die gisteravond met haar auto de IJssel inreed bij het pontveer in Wijhe is ternauwernood aan de dood ontsnapt. Luttele seconden voordat de auto onder water verdween, kon de vrouw uit de auto worden getrokken. De vrouw stond amper op het veerpont, toen de auto door de sterke stroming van de rivier de donkere diepte in werd gezogen. De auto is, ondanks urenlang speurwerk van Rijkswaterstaat, nog steeds niet gevonden.

“De schipper is een held”, zegt eigenaar Bert Keukenkamp van het Wijheseveer tegenover RTV Oost. “Als hij niet zo snel was teruggevaren was deze mevrouw verdronken.” De vrouw reed gisteravond met haar auto met flinke vaart vanaf de veerstoep de IJssel in. De schipper, die met het veerpont aan de overzijde was, zag het gebeuren en voer op volle kracht terug. Na het afmeren aan de Wijhese kant kon hij samen met omstanders vanaf het pontveer de vrouw nog maar net te pakken krijgen.

Keukenkamp over de oorzaak: “De vrouw heeft verklaard dat ze met haar navigatie bezig was. En als je drukker bent met je navigatie dan met de weg, dan kan dit gebeuren.” Maar Keukenkamp sluit niet uit dat ook de matige verlichting bij het veerpont meegespeeld kan hebben. “Ik vind dat er te weinig verlichting is, maar de gemeente vindt van niet. Als er dan heftig ongeval gebeurt, is de gemeente volgens mij verantwoordelijk.”

De redders en de vrouw die uit de auto werd gehaald, zijn niet gewond. Keukenkamp: “Het was echt een hele grote panieksituatie. Iedereen was in shock, maar er is perfect gehandeld.”

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/qb0zuIk4F60″]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.