eerste app oproepen leiden al tot actie in de buurt

HeinoWaakt heeft haar eerste buurtapps er al op zitten. Tijdens de carnaval wed er in de buurt rond-geappt dat twee mannen zich verdacht ophielden in een van de buurten. Via de buurtapp is iedereen op de hoogte gebracht. Ook 112 is gebeld. Het is uiteindelijk niet uitgelopen op een aanhouding, maar het voorbeeld geeft wel aan dat er Heino goed op ge buurt gelet wordt.

Volgens de initiatiefnemers Jeroen Strijtveen, Lisette Horst, Mirko Schokker en Merle Heuver laat dat zien dat een buurtwhapsapp-groep zeker zin heet: “Dit heeft Heino wel weer op scherp gezet. Ook heeft het het effect van HeinoWaakt bewezen, veel mensen hebben extra opgelet of zijn even een rondje gaan lopen. De deelnemers zijn erg betrokken.”

Eind januari was de lancering van HeinoWaakt als overkoepelend systeem waaronder per buurt een eigen buurtwhatsapp-groep gehangen kan worden. Tijdens deze avond werd informatie gegeven over alles wat met HeinoWaakt te maken heeft. Zo begon wijkagent Herman Rienties samen met collega Angela Zijnge de avond met het herkennen van verdachte situaties. Wat is een verdachte situatie precies en hoe signaleer je deze situatie goed?

Van de initiatiefnemers presenteerden Mirko Schokker en Merle Heuver HeinoWaakt. Wat het is en hoe het werkt. Het was een drukbezochte avond met als gevolg dat nu al meer dan vierhonderd mensen zich hebben aangemeld. “Van verschillende mensen hebben we gehoord dat ze het een goed initiatief vinden en dat ze dit graag willen steunen. Het leeft echt in Heino, de aanmeldingen stromen ook nog steeds binnen. We streven er natuurlijk naar om zoveel mogelijk mensen uit Heino te bereiken. Hoe meer aanmeldingen, hoe beter HeinoWaakt werkt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.