duel ga eagles in teken van langste sjaal ter wereld

Het thuisduel van Go Ahead Eagles staat vanavond in het teken van het breien van de langste sjaal ter wereld. Het gaat om het project Voorstad Verbindt van zo’n 150 bewoners uit Voorstad Oost, de wijk waar het stadion in staat. 

De bewoners van de wijk breien sinds eind september 2015 vol passie aan de langste sjaal ter wereld. Deze wordt gebreid in de kleuren van Go Ahead Eagles: rood en geel. De streeflengte is drie kilometer: precies de omtrek van de wijk. In oktober moet hij af zijn.

De bewoners breien flink door om vanavond de eerste 500 meter sjaal klaar te hebben. Ze vieren die mijlpaal tijdens de wedstrijd tegen VVV Venlo. Vele tientallen breiers zullen de sjaal tijdens een parade aan het publiek tonen. Daarna volgt een heel ‘spe-sjale’ presentatie.

Verbinding
De sjaal wordt gebreid onder de naam Voorstad Verbindt: een sociaal kunstproject dat is ontstaan door een samenwerking tussen sociaal kunstenaar en theatermaker Kim Arntzen en wijkbewoners uit Voorstad Oost. Het project wordt ondersteund vanuit het Wijkprogramma Voorstad Oost, WijDeventer, Bureau Kunstcircuit en Go Ahead Eagles. Ook spelers breien af en toe een stukje. Iedere donderdagavond is er een open breiavond.

Kim: “Door samen te breien raken de bewoners van de wijk met elkaar in gesprek en de mooiste verhalen gaan over tafel. Ik ga deze en andere verhalen bundelen in een breiverhalenboek.” De sjaal werkt ook als een rode draad voor meerdere projecten in de wijk met als doel betere samenwerking, communicatie en verbinding.

Meer dan Voetbal
Het sociale kunstproject kan rekenen op de volledige steun van Go Ahead Eagles. “Wij vinden de relatie met de wijk Voorstad Oost erg belangrijk”, zegt Irma Muskee, coördinator Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal. “Go Ahead Eagles en Voorstad Oost zijn al sinds 1920, toen de Adelaarshorst werd gebouwd, ‘buren’ van elkaar. Wij zijn trots op de wijk en de wijk is trots op ons. De roodgele sjaal is daar een mooi voorbeeld van en Go Ahead Eagles is dan ook een groot supporter van de sjaal. Het past helemaal bij onze pijler Meer dan Voetbal.”

Gerlinda Tijhuis (gebiedsregisseur Voorstad Oost namens de gemeente Deventer) en Jelle Beuker (lid managementteam Go Ahead Eagles) sluiten zich hierbij aan: “Buiten de dagelijkse focus op het voetbal en de tweewekelijkse fantastische voetbalbeleving in de Adelaarshorst is Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal. Logischerwijs start dit met je naaste buur: de levendige en beetje eigenwijze wijk Voorstad Oost.”

Onlangs vond een heuse generale repetitie van de ‘breiers’ plaats. Hieronder een vermakelijk videoverslag:
[vimeo url=”//player.vimeo.com/video/154605470″]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.