doorbraak aanleg glasvezel buitengebied salland

Ze gaan akkoord met de randvoorwaarden en uitgangspunten die met CIF zijn overeengekomen rondom de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Wethouder Anton Bosch van Olst-Wijhe: “Eindelijk een schop in de grond voor glasvezel in het buitengebied!”

Wethouder Jacques van Loevezijn: “Breedbandinternet is ook van groot belang in het buitengebied, we zijn blij dat de aanleg hiervan in de gemeente Raalte nu van start kan gaan.”

In verschillende sectoren wordt het beschikbaar hebben van breedband internet steeds belangrijker. In onder meer de zorg, het onderwijs, bedrijven en de agrarische sector hebben steeds meer toepassingen goed werkend breedband nodig. CIF heeft de ambitie om de buitengebieden in grote delen van Overijssel te voorzien van glasvezel.

Voorbereiding
De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van die gemeenten zijn in volle gang. De aanleg start als minstens de helft van de inwoners in het buitengebied diensten gaat afnemen via glasvezel. Omdat het gebied te groot is om in een keer aan te leggen, wordt per deelgebied de vraagbundeling en realisatie opgepakt. In veel gebieden wordt de vraagbundeling gedaan door CIF, ondersteund door het lokale glasvezel initiatief zoals SallandGlas, Vechtdal Breed en Twenteglas.

De gemeenten spelen bij de voorbereidingen een coördinerende en toetsende rol. Door gezamenlijk afspraken te maken met CIF als initiatiefnemer, wordt de uitrol van glasvezel in het buitengebied sterk vereenvoudigd.

CIF houdt bij de aanleg van glasvezel rekening met geografische scheidslijnen. Dit betekent dat CIF Welsum en Marle niet in dezelfde vaart aanlegt als de rest van Salland. Momenteel zijn een aantal technische opties in beeld gebracht. Het kost tijd om deze uit te werken. In het voorjaar kan meer informatie worden gegeven over deze opties. Andere uitzondering voor aanleg doet zich voor in gebieden waar al kabel of glasvezel ligt. Hier legt CIF voorlopig ook geen glasvezel aan, hier volgt maatwerk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.