dialectdienst in de nicolaaskarke in wieje

Net als in 2014 en 2015 met medewerking van het welbekende Wiejes Cabaret. Het was beide keren een groot succes. In Wijhe wordt al vanaf 1997 jaarlijks een dergelijke dienst gehouden, voorbereid door een aantal enthousiaste gemeenteleden die het dialect een warm hart toedragen.

Het thema van deze dienst is “Vewacht’n – Lösloat’n en vastepakk’n” (Verwachten – Loslaten en vastpakken”).
Alle teksten, ook die van de te zingen liederen, zijn in het dialect omgezet. Ook de door het Wiejes Cabaret ten gehore te brengen liedjes zijn uiteraard in het ‘Sallands’.

De dienst begint om 19.00 uur, maar ze beginnen al iets eerder met zingen. Na afloop wordt koffie geschonken. Uiteraard is iedereen van harte welkom. Ook zij die niet gewend zijn regelmatig een kerkdienst bij te wonen: Kom ook want het is een mooie kans om een heel bijzondere dienst mee te maken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.