cda regionale omroep moet regionaal blijven

“We vinden het belangrijk dat de regionale omroep blijft bestaan. Zij functioneert ook als waakhond voor de provinciale en gemeentelijke politiek.”, aldus Piksen. ”Het CDA heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten, omdat zij erg benieuwd is naar de mening van het college over deze kwestie. Herkent zij het beeld dat door Den Haag wordt geschetst? Het CDA zou graag zien dat GS zich sterk maakt voor het behouden van een zelfstandige en autonome regionale omroep, zodat inwoners van Overijssel op de hoogte zijn en betrokken blijven bij de ontwikkelingen in hun provincie”.

Op dit moment heeft de Eerste Kamer nog geen besluit genomen over de nieuwe mediawet, maar er is flink over dit onderwerp gedebatteerd. De CDA fractie in de Eerste Kamer heeft er voor gepleit om elke provincie een eigen consessie te geven, zodat de redactionele vrijheid en zelfstandigheid gewaarborgd blijven. Naast de plannen voor het samenvoegen van de regionale omroepen moet er 17 miljoen bezuinigd worden. Het CDA wil ook van het college weten of zij een idee heeft van de gevolgen hiervan voor RTVOost.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.