Home / archiefcentraal / ccs leerlingen naar marokko

ccs leerlingen naar marokko

De eerste week wandelen de jongeren in de stilte en leegte van de woestijn, ontdekken ze het ritme van de dag gestuurd door opkomen en ondergaan van de zon. De tweede week trekken ze door het Atlasgebergte en staat in teken van het ontmoeten van de Marokkaanse kinderen op een basisschool voor nomaden.

In september is het selectieproces gestart. Leerlingen schreven een motivatiebrief en hadden een sollicitatiegesprek om zo kans te maken op een plek in het project Xperience buiten Europa. Om te testen welke competenties de leerlingen al bezitten en welke ze nog willen ontwikkelen, is er getraind in het Boetelerveld en bij Radio Kootwijk.

Fit for Life Xperience
Xperiences is een Fit for Life onderdeel, waarbij de koppeling wordt gemaakt met internationalisering. Samen met de docent buigt het team zich over maatschappelijke problemen die in Salland, Nederland, Europa of ergens op aarde spelen. Op deze manier wordt de leefwereld van de leerlingen vergroot. Het draagt bij aan de ontwikkeling van hun persoonlijke en sociale vaardigeden, maatschappelijke betrokkenheid en het stimuleert tolerantie ten opzichte van andere culturen.

Tijdens de reis zijn de leerlingen te volgen op: https://www.facebook.com/Xperience-Carmel-963629673672349/

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.