carnaval de zwabberaars zijn er klaar voor

Het carnaval 2016 begint vanmiddag officieel met de sleuteluitreiking op het gemeentehuis in Raalte. Daarna is ‘s avonds de aftrap met ‘kleintje carnaval’ bij Bar en Brasserie Zwakenberg aan de Schoolstraat in Raalte.

Zoals je van de Zwabberaars gewend bent, zal er in residentie ‘de Zwabberdelle’ veel live muziek zijn. Op de vrijdagavond trappen de Zwabberaars traditiegetrouw het carnaval in Raalte af met ‘Kleintje Carnaval’. Op deze avond zullen onder andere Bouke (winnaar van het RTL 4 programma ‘Waar is Elvis?’) , Wimmie Bouma en Tinus Hoekstra verschillende Nederlandse noten kraken. Een ieder die carnaval goed wil starten, mag deze avond absoluut niet missen. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma begint om 20.00 uur. Entrée kost 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de kassa.

Het programma op de zaterdagavond is bomvol. Er zullen Nederlandstalige topartiesten zijn om er een onvergetelijk carnavalsfeest van te maken. Pascal Redeker is Dé feestzanger van dit moment en timmert al een aantal jaar flink aan de weg, met als resultaat dat hij zich 1 van de meest geboekte artiesten mag noemen, Pascal zingt van Hazes tot house en is een van de vaste huiszangers van Café Bolle Jan in Amsterdam.

Ook stond Redeker op het podium tijdens de Toppers concerten in 2012. Een andere Nederlandstalige artiest die al op tal van grote podia zijn opwachting heeft gemaakt is Wesly Bronkhorst. O.a. het Jordaanfestival, de viering van honderd jaar Albert Cuyp in Koninklijk Theater Carré, Grootse Gala’s en bedrijfsevenementen zijn festiviteiten waar Wesly heeft gestaan maar zijn hoogtepunt beleefde hij toch wel in mei 2008 tijdens het concert ‘Samen met Dré’ in de Amsterdam ArenA. Ook Jaman rijgt momenteel de ene hit aan de andere en is inmiddels een geliefde artiest geworden in talloze zalen in het land en zal aanwezig zijn in de Zwabberdelle op de zaterdagavond. Ook zijn de Zwabberaars erin geslaagd om Jeffrey Heesen naar Raalte te halen tijdens carnaval 2016. Jeffrey maakte een verpletterende indruk als finalist van de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen 2015 op SBS6. Ook ‘huisartiesten’ Raymond Smit en Gerrit Haverman mogen natuurlijk niet ontbreken bij de Zwabberaars.

Op de zaterdagavond zal er tevens weer de uitreiking zijn van ‘de zwabber’ van het jaar en is er voor de best verklede carnavalsvierder een leuke attentie. Kaarten voor de zaterdagavond zijn ook in de voorverkoop te koop bij Bar en Brasserie Zwakenberg voor € 10 euro en voor € 15,- aan de kassa. Het programma op beide avonden start om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Tijdens en na de grote Sallandse optocht door Raalte op zondag is er ook een DJ aanwezig in de Zwabberdelle.

Op de maandag zullen Prins Dick de 1e en zijn Prinses Kathrin samen met de oud-prinsen, raad van elf en hun gevolg gaan dweilen in de verschillende kroegen in Raalte.

Via Facebook kun je het complete programma van de carnavalsvereniging met alle informatie vinden. De Zwabberaars zijn ook te volgen via Twitter: @zwabberaars & Instagram: Zwabberaars

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.