Home / archiefcentraal / burgemeester en raadslid bezoeken leer en werkbedrijf de enk

burgemeester en raadslid bezoeken leer en werkbedrijf de enk

Lemelerveld ligt weliswaar niet in de gemeente Raalte maar er werken wel veel mensen uit buurtdorpen die wel onder de gemeente Raalte vallen. Dit was voor raadslid Harry van Kampen genoeg reden om met zijn burgemeester Martijn Dadema op werkbezoek bij De Enk te gaan. Het bedrijf stuurde ons een verslag.

‘Er is rondgekeken bij de werken die werknemers doen aan houtbewerking, kaarsen, fietsen, brommers, lassen, schilderijen en de brocante winkel. Van Kampen heeft gelijk van de mogelijkheid gebruik gemaakt door een kist en een trap te kopen.

Leer- en werkbedrijf De Enk richt zich op activering en re-integratie in het arbeidsproces. Joop Holtmaat is de drijvende kracht achter de Enk en wil met dit initiatief mensen met een arbeidsbeperking die thuis zitten (weer) aan de slag helpen. Dit door hen te laten meewerken in museum De Laarman in Luttenberg, de werkplaats in Lemelerveld en de winkel. Stapje voor stapje, want de route (of terugkeer) naar het werkende leven gaat niet zomaar in een keer.

Harry van Kampen: ”Wat opvalt als ik er binnen kom lopen is dat de mensen die er werken uitstralen het leuk te vinden om daar aan het werk te zijn. Een hele fijne energie heerst er. Ik weet zeker dat de mensen die er werken het ook leuk vonden dat een echte burgemeester hun werkplaats bezocht. Hoewel hij wel eerst even moest bewijzen of hij wel echt burgemeester was, door zijn pasje te laten zien, kwam dat goed. Ik denk als ik het goed inschat dat de burgemeester het ook een leerzaam en mooi werkbezoek vond.”

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.