Home / archiefcentraal / brammetje baas in capellenborgtheater

brammetje baas in capellenborgtheater

Brammetje is een gewone jongen. Hij is dromerig én druk. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. (Misschien is hij toch niet zo’n heel gewone jongen). Het zesjarig jongetje heeft een eigen kijk op de wereld en heel veel vragen in z’n hoofd. Zijn hersenen zitten nooit stil, en hijzelf daarom ook niet. Hierdoor gaat er steeds van alles mis… maar Brammetje bedoelt het zo goed!

Voorbeelden van zaken die Brammetje zich afvraagt zijn; hoeveel kopjes passen er op een stapel? Hebben mieren ook klaar-overs om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Hoeveel woorden zijn er met een ‘oe’? Hoe zou het zijn als álle woorden een ‘oe’ hadden? Allemaal vragen die Brammetje Baas (“Broemoetjoe Boes”) zichzelf stelt.

De voorstelling is een show vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken. Acteur Aldjufri heeft een circusschool achtergrond, welke uitstekend aan bod komt in zijn rol als Brammetje. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tamara Bos (Zwijsen 2007).

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 27 februari om 14.30 uur in het Capellenborg Theater in Wijhe. Kaarten kosten € 10,00 en zijn te koop via www.theatersolstwijhe.nl en bij DA drogist Bourquin in Wijhe, Boek en Kantoor Korten en Tourist Info Holstohus in Olst.

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen op www.theatersolstwijhe.nl.

Lees ook

‘Jackie en Oopjen’ en ‘Emma’ in Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst toont vrijdag 24 september na een lange corona-onderbreking weer twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.