albert heijn geeft producten aan voedselbank raalte

Albert Heijn Raalte stelt vanaf 18 februari producten beschikbaar aan Voedselbank Raalte. Het gaat met name om producten waarvan de ‘tenminste houdbaar tot-datum’ is verstreken. “Ik heb het dan onder andere over vlees”, vertelt Frans Rouwenhof namens de Voedselbank Raalte. “Tussen de Nederlandse Voedsel en WarenAutoriteit en Voedselbanken.NL is overeengekomen dat vlees, mits ingevroren
en voorzien van een door een Voedselbank verstrekte sticker, twee maanden na ‘THT datum’ nog verstrekt mag worden. Voor alle producten, met uitzondering van zuivel, zijn door de NVWA termijnen verstrekt waarop een Voedselbank nog producten na de THT datum mag verstrekken; dit in tegenstelling tot de supermarkten die zich streng aan de THT datum moeten houden.”

Rouwenhorst: “Naast het verstrekken van voedselpakketten hebben wij als Voedselbank ook een taak voedselverspilling tegen te gaan. Dit soort overeenkomsten dragen aan het tegengaan van voedselverspilling bij. Ook de Jumbo Raalte heeft een dergelijke overeenkomst met onze Voedselbank gesloten. Ik hoop op niet al te lange termijn met nog meer supermarkten afspraken te kunnen maken.”

Edwin Ruitenberg van Albert Heijn Raalte en Frans Rouwenhorst hebben vorige week een overeenkomst getekend. Rouwenhorst mocht direct een winkelwagen met producten dankbaar in ontvangst nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.