after party sallands cross circuit sluit succesvol seizoen af

Vanaf 19.30 uur meldden honderden lopers zich in de foyer van het theater. Dit keer in een geheel andere outfit dan waarin ze vanaf 8 november acte de présence gaven op de verschillende Sallandse crosslopen. Verrassende gezichten op en naast de rode loper bij binnenkomst van het theater!

Ruim 7700 lopers hebben zich in de voorbije maanden op de 11 plaatselijke omlopen uitgeleefd. Hoewel elke loop een gelijk format had, waren ze stuk voor stuk uniek. Wellicht één van de krachthouders van dit Sallandse circuit. Wil niet elk dorp en elke vereniging zich profileren door een geheel eigen uitstraling en een eigen sfeer! Om zodoende met eigen mensen Heino, Heeten of Broekland op de kaart te zetten!? Of , in groter verband, Salland te promoten?

Wat een massa lopers direct al bij de eerste crossloop in Haarle. Zo’n 1000 man en vrouw onderweg naar de Koningsbelten. Met rood omrande ogen stond het kwartet Weykamp. Thien, Rodijk en Linaertz , mensen van het aller-allereerste uur, aan de railing van de startstraat. In de weken die hier op volgden kenmerkten de crosslopen zich in Mariënheem en in Raalte door modder. Jong en oud, recreatie- en wedstrijdloper moesten alle registers opentrekken om niet alleen aannemelijk te finishen, maar vooralsnog om in de benen te blijven. Detail, juist in deze dagen benadrukte het bestuur van het Sallands Cross Circuit dat de crosswaardigheid van de parkoersen een hoge mate van aandacht had!

Van de Den Alerdinckloop tot en met de crossloop in Broekland verliepen ge-olied. Wekelijks honderden bekende gezichten, stuk voor stuk ‘in de ban ‘. In vaktermen ’in the flow’! Maar elke keer ook weer een smak eigen volk: de daglopers uit het dorp, waarbij de jonkies steeds weer de smaakmakers waren. Met de allerlaatste loop in de rij, de Echte Bakker Jorink Crossloop, kreeg de hardloper dan toch eindelijk de mooiste kers op de taart. Sneeuw! Een nieuw element met kou, gladheid èn modder als serieuze obstakels. Hoe mooi kan een circuit afgesloten worden!

Met de 14de versie van het Sallands Cross Circuit in the pocket, was de karavaan vrijdagavond in het Hoftheater. Hoewel het informele karakter voorop stond, vond de officiële huldiging van alle winnaars prominent plaats in het theater. Met Lars Henning als gastheer, met Henk Borgmeijer als protocollair ceremoniemeester en met Rob Krot als muzikale troubadour kregen alle winnaars in de verschillende categorieën een prachtig podium. Een podium ook voor al die duizenden lopers, voor al die vrijwilligers en voor de vele Sallandse sponsoren.

Al met al was het een mooi feest in het Hoftheater, het werd dan ook een latertje.

Foto’s: Johan Wolff

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.