Home / archiefcentraal / actie tegen cao bij distributiecentrum jumbo

actie tegen cao bij distributiecentrum jumbo

“Supermarktketen Jumbo wil heel veel verslechteringen doorvoeren. Die moeten van tafel vóór de volgende cao-onderhandelingsronde op 3 maart”, vinden de actievoerders. “Jumbo wil totale willekeur bij de inzet van mensen in de DC’s, en lonen die, afgezet tegen inflatie, dalen in plaats van stijgen: 1,5 procent over 18 maanden. De overurentoeslagen zouden vrijwel volledig verdwijnen, mensen moeten op commando van het management langer of korter werken afhankelijk van het seizoen en in de DC’s heerst het ‘jaagsysteem’: elke medewerker moet een minimaal aantal colli verwerken, anders is het een slechte beoordeling en vervolgens exit!”

FNV en de medewerkers willen respect, waardigheid en een ‘fatsoenlijke loonsverhoging van 3 procent per jaar’. DC-medewerkers laten zien dat ze het niet pikken. Er wordt de komende week tijdens de pauze een actie gevoerd.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.