zeldzame kater voor stichting voedselbank raalte

De Stöppelkaters reiken deze eervolle onderscheiding uit aan een persoon of instantie die op een inspirerende wijze bijdraagt aan de Sallandse samenleving. Daar voldoet de Voedselbank Raalte natuurlijk helemaal aan.

De Voedselbank Raalte e.o. is er voor mensen die om uiteenlopende redenen zodanig in (financiële) problemen zijn geraakt, dat zij geen of onvoldoende geld hebben om voedsel te kopen. De voedselbank zamelt gratis voedsel in, waaruit goed bruikbare voedselpakketten worden samengesteld.

De Stöppelkaters laten weten: ‘‘Inmiddels zijn tientallen vrijwilligers bijna dagelijks actief in of vanuit hun ‘regelcentrum’ aan de Boeierstraat 10F. Van daaruit haalt men goederen op, worden voedselpakketten samengesteld, om deze vervolgens weer te verspreiden. Die belangeloze en tomeloze inzet van de vrijwilligers is de motor voor de voedselbank. Dat geldt niet alleen voor de vrijwilligers, maar ook voor de leveranciers en sponsoren. Een praktisch en tastbaar voorbeeld zijn de Jumbovestigingen in Raalte. Alle producten die niet meer voor verkoop in de vakken mogen liggen, komen naar het inzamelpunt en gaan op tijd naar de gezinnen toe. Zo hebben alle partijen daar baat bij. Weer andere bedrijven ondersteunen met materiaal, waardoor de kosten voor de stichting beperkt blijven. Een uitgebreid netwerk van ondernemingen die de stichting bij staan’’.

Het bestuur van de carnavalsvereniging de Stöppelkaters is van mening dat de Stichting Voedselbank Raalte e.o. met recht het predicaat en de eretitel Zeldzame kater 2015-2016 verdient omdat:

1. het een ‘burgerinitiatief’ betreft dat succesvol is en geweldig goed aanslaat.
2. het een actief en slagvaardig bestuur heeft dat fanatiek aan de weg timmert.
3. veel ondersteuners en vrijwilligers wist te werven, die het initiatief ten volle ondersteunen en uitdragen.
4. haar motto: ‘omzien naar elkaar’, het Sallandse noaberschap een nieuwe pro actieve dimensie te gegeven.
5. de stichting in haar ruim anderhalf jarige bestaan nu al bewezen heeft dat zij binnen de Sallandse gemeenschap een noodzakelijk goed is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.