wielercafe raalte opent deuren in maart

Jawel, Raalte krijgt een Wielercafé. De eerste editie is op zaterdagavond 19 maart in Vital Centre. De organisatie gokt op een uitverkochte avond. Ook de eerste gasten zijn al vastgelegd; coryfeeën Gert Jakobs en Leon van Bon hebben hun komst toegezegd. “Vanzelfsprekend zijn ook de plaatselijke ex-wereldkampioenen Edwin Ophof en Loes Makerink van de partij. De presentatie is in handen van Bas Steman, momenteel presentator bij RTV Gelderland en documentairemaker bij onder meer Andere Tijden Sport. Ook schreef hij wielrenboeken.” De Raalter band Stillus zorgt deze avond voor de muziek.

Vanaf week drie gaat de kaartverkoop van start. Tickets in de voorverkoop kosten tien euro. Aan de kassa kosten deze vijftien euro. Het Wielercafé heeft ook een eigen website: staging2.wielercaferaalte.nl. Ook op Facebook is een eigen pagina gelanceerd, genaamd ‘wielercaferaalte’. Het Wielercafé heeft ook een eigen logo. “Het wordt onmiddellijk duidelijk waar wij als organisatie op mikken. Het logo bestaat uit een racefietswiel, bierpul en de woorden: renners, verhalen, muziek en gezelligheid. Mooie, heroïsche verhalen uit de wielersport staan centraal.”

“Gert Jakobs, voormalig meesterknecht, is elk jaar tijdens de Tour de France een prominente gast bij RTL Tour du Jour en houdt wielerminded Nederland dan ook aan de buis gekluisterd met prachtige verhalen. Naast Jakobs geeft ook Leon van Bon een acte de presence. Hij is tegenwoordig woonachtig in Raalte en in zijn actieve loopbaan behaalde hij tal van successen, zoals twee zeges in touretappes en een zilveren olympische medaille. Tegenwoordig is Van Bon fotograaf, onder andere bij de Tour de France.”

“Het idee voor een wielercafé ontstond binnen de geledingen van de Raalter wielervereniging CRT. Een groep enthousiaste wielerliefhebbers deed in korte tijd tweemaal van zich spreken. Eerst werd in september in samenwerking met Filmhuis Raalte de film Ventoux vertoond. De schrijver van het boek waarop de film is gebaseerd, Bert Wagendorp, was in hoogsteigen persoon aanwezig. Vervolgens was er in november een Wielerquiz. Beide malen was er sprake van een uitverkocht huis. Beide activiteiten waren gericht op leden van CRT. Ook het Wielercafé komt uit de CRT-koker, ditmaal is echter de doelgroep breder: iedereen die een gezellig avondje uit wil is van harte welkom.”

Kaartjes zijn te koop via staging2.vanbon-sport.nl en diverse voorverkoopadressen: Vital Centre (Raalte en Heino), Schulten Lederwaren (Raalte-centrum), Vistraiteur Roescher, (Raalte-centrum) en KokkieBikes (Lemelerveld). 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.