we moeten raden wat nijboer niet zint aan de vvd

Zelf denken we dat de belangrijkste reden voor Nijboer is dat hij geen wethouder is geworden in het Raalter college dat in 2014 aantrad. In de onderhandelingen overspeelde hij toen zijn hand. Nijboer verliet de onderhandelingen in een sfeer van ‘als het zo moet, dan doe ik verder niet meer mee’, wat door de andere partijen heel letterlijk genomen is. GB en CDA zijn toen samen verder gegaan. Na zo’n teleurstelling kun je niet direct ook helemaal uit de politiek stappen. Zo halverwege de rit is wel een mooi moment.

Maar dat is lokaal. Wat zou er volgens Nijboer landelijk verkeerd zijn aan de VVD?

We denken aan de Teeven-affaire. Eén grote leugenmachine waarbij zelfs de nieuw vervangende bewindsmannen al weer op aftreden stonden.

Zou het minister Schippers zijn die niet uitsluit met Wilders (door Herman Finkers met Hitler vergeleken) te gaan regeren als zij de minister president wordt? Of juist Mark Rutte, die het tegenovergestelde zegt: niet met de PVV samen werken zolang Wilders zijn uitspraak over ‘het nepparlement’ niet terug neemt.

Gaat de VVD te veel met de PvdA mee? Of te weinig?

Is het optreden van Kamp in Groningen teveel of juist te weinig gericht op uiteindelijk toch zoveel mogelijk gas uit de grond halen? Is de partij te ver gegaan in haar onderhandelingen over het milieuakkoord?

Het blijft gissen. En we zijn benieuwd of jullie nog andere argumenten kunnen bedenken.

Nijboer denkt de komende weken nog na of hij in de raad blijft. Dat zal dan moeten onder eigen naam of in elk geval met een eigen partij. Wellicht dat de lezer mee kan helpen denken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.