voorlopig nog geen wasbare luiers door werkwijze

Onder aanvoering van Egbert den Daas (fractievoorzitter Lokaal Alternatief) werd Niens ondervraagd over zijn werkwijze. In de pilot werd alleen kinderdagverblijf ’t Schoapie genoemd. Aangezien de andere kinderdagverblijven niet zijn gevraagd, vindt de Raad dat het voorstel over moet. “Wij vinden het een besmet voorstel”, zei Den Daas namens alle fracties toen hij terug kwam van een schorsing. “Alle spelers in de samenleving moeten de gelegenheid krijgen. Het college mag kiezen, maar de Raad wil wel een beargumenteerd verslag.”

Schorsingen
In totaal werd de vergadering maar liefst twee keer geschorst op verzoek van Lokaal Alternatief, zodat de partijen met elkaar konden overleggen. In eerste instantie nam alleen GemeenteBelangen (GB, de partij van wethouder Niens), niet deel aan het overleg. Maar toen de overige partijen na de eerste schorsing wilden dat de wethouder het ‘besmette plan’ terugnam, maar de wethouder voorstelde om alleen nog eens te informeren of er andere kinderdagverblijven mee willen doen, schoof ook GB aan tijdens de tweede schorsing.

De partijen waren het unaniem met elkaar eens dat alle partners een eerlijke kans verdienen. Dat de eigenaresse van ’t Schoapie toevallig partijgenoot is van Niens, is volgens de partijen geen ‘issue’. Nadat Niens al uitlegde dat er absoluut geen sprake is van belangenverstrengeling of bevoordeling en dat hij in alle eerlijkheid en enthousiasme in gesprek was gegaan met ’t Schoapie, twijfelde ook de Raad niet aan de integriteit van de wethouder. Maar een handige werkwijze vonden ze het niet.

Niens: “Alles is startklaar, iedereen wil beginnen. De partners hebben ook verwachtingen, maar dit is een duidelijk signaal en daar gaan we mee bezig.”

Het nieuwe voorstel, waar overigens al 31.000 euro subsidie voor beschikbaar is, komt naar alle waarschijnlijkheid volgende maand opnieuw in de gemeenteraad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.