Home / archiefcentraal / vergadering kruispunt bos week uitgesteld

vergadering kruispunt bos week uitgesteld

Er wordt vanmiddag niet gesproken over de aanpak van Kruispunt Bos in Raalte. De provincie Overijssel stopt namelijk om 16.00 uur met de commissievergaderingen vanwege de gladheid.

Gedeputeerde Staten wil met een ongelijkvloerse kruising van de N348 met zowel het spoor als de N35 de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en de leefbaarheid op kruispunt Bos bij Raalte verbeteren. Gedeputeerde Staten leggen een voorstel aan Provinciale Staten voor om deze variant nader uit te werken. Provinciale Staten spreken hierover dus op 13 januari in de commissievergadering.

Als alternatief voor het huidige kruispunt Bos met verkeerslichten zijn in totaal vier varianten onderzocht. Hieruit blijkt dat een zogenaamd kwart klaverblad met een ongelijkvloerse kruising van de N348 met het spoor en de N35 de voorkeur heeft. In deze variant krijgen de fietsers een vrijliggende en volledig ongelijkvloerse fietsroute onder de N35 en het spoor door. Hierdoor ontstaat een goede verbinding tussen Raalte Noord en de scholen en sportvelden.

Kosten
De kosten voor de aanpak van het kruispunt worden voorlopig geraamd op 45 tot 50 miljoen euro. Met een nadere uitwerking van de voorkeursvariant verwachten Gedeputeerde Staten een beter beeld van de daadwerkelijke kosten te krijgen, waarna begin 2017 een investeringsvoorstel aan Provinciale Staten wordt voorgelegd. De provincie gaat met het ministerie van Infrastructuur en Milieu bespreken op welke wijze financiële meevallers op de rest van de N35 ingezet kunnen worden voor de financiering van kruispunt Bos.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.