uit met de ijspret gewoon weer naar het werk

En nu is het afgelopen met die smoesjes, gewoon weer aan het werk! In grote delen van Salland regent het inmiddels en dus is het afgelopen met de ijzel. Code oranje is dan ook opgeheven in Overijssel, want het is niet langer glad op de weg. Natuurlijk kan het lokaal nog wel een beetje glad zijn, dus let vooral zelf goed op.

De gladheid was de afgelopen dagen het gesprek van de dag. Hoewel het in Salland mee leek te vallen,was het op sommige wegen wel behoorlijk glibberen en glijden. Voor sommige mensen was dat natuurlijk direct een reden om thuis te werken of om niet naar school te gaan.

IJzel
IJzel is regen die bevriest zodra het de grond bereikt. IJzel vormt zich meestal aan het eind van een vorstperiode, wanneer op honderden meters hoogte zachte lucht binnenstroomt. De regen koelt in de lager gelegen vrieslucht af tot onder het vriespunt. Zodra het op de grond of op voorwerpen valt, bevriest het direct tot een helder ijslaagje. Bevriest regen al eerder, dan heet het ijsregen. IJsregen kan ook vastvriezen of als ronde knikkertjes op de grond vallen en wegrollen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.