uit het boeterveld woonboerderijtje

“Kijk, het 100 jaar oude woonboerderijtje heeft de sloophamer overleefd en wordt, door de jaren heen, een steeds waardevoller bezit. De bewoners zijn erg begaan met de natuur en hebben in de zuidoosthoek van de moestuin een aantal bijenkasten staan. Bijen zijn de belangrijkste bestuivers van cultuurgewassen als appels, peren, kersen, pruimen en bramen. Zonder de honingbijen zouden veel planten veel minder vruchten geven. Als het buiten beneden 8 graden Celsius wordt, gaan de bijen in één grote tros bij elkaar zitten in de kast. De bijen in de buitenste laag van de tros kunnen met trillingen van de vliegspieren warmte genereren. Gelijktijdig verplaatsen ze zich van buiten naar binnen in de tros. In het midden ontstaat een temperatuur van minstens 22 graden Celsius. Buiten lijkt het eindelijk winter te worden. Binnen in de kast zal de bijenkoningin zo rond Driekoningen alweer beginnen met het leggen van haar eerste eitjes.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.