uit het boetelerveld heksenbezems

“Mooi, deze solitaire berk in het veld. Al in januari bloeit deze berk met z’n witte bast in de vorm van gele katjes. De verspreiding door de wind van het stuifmeel is een ramp voor hooikoortspatiënten. En die heksenbezems? Het verhaal gaat dat heksen die nacht in deze boom te lang bleven napraten. Door de eerste zonnestralen op de bezemstelen verdween de vliegkracht. Omdat de bezems bleven steken moesten ze te voet verder. Anderen zeggen dat de wirwar van kleine takjes een vergroeiing is. Een vergroeiing die ontstaan is door een schimmel. Tja, … … maar het blijft wel een mooie berk.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.