Home / archiefcentraal / uit het boetelerveld heksenbezems

uit het boetelerveld heksenbezems

“Mooi, deze solitaire berk in het veld. Al in januari bloeit deze berk met z’n witte bast in de vorm van gele katjes. De verspreiding door de wind van het stuifmeel is een ramp voor hooikoortspatiënten. En die heksenbezems? Het verhaal gaat dat heksen die nacht in deze boom te lang bleven napraten. Door de eerste zonnestralen op de bezemstelen verdween de vliegkracht. Omdat de bezems bleven steken moesten ze te voet verder. Anderen zeggen dat de wirwar van kleine takjes een vergroeiing is. Een vergroeiing die ontstaan is door een schimmel. Tja, … … maar het blijft wel een mooie berk.”

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.