Home / archiefcentraal / uit het boetelerveld eldorado voor bijen en vogels

uit het boetelerveld eldorado voor bijen en vogels

Deze mooie solitaire zomereik is al bijna tachtig jaar oud en nog hartstikke gezond. De klimop en de oude eik hebben elkaar gevonden en verdragen elkaar. Deze groene blikvanger aan het weggetje naar de boerderij is een eldorado voor bijen en vogels. De Hedera helix gaat bloeien als alle andere planten allang uitgebloeid zijn. De vele bloemen leveren nog tot laat in de herfst nectar en stuifmeel aan zweefvliegen, bijen, kevers en dagvlinders. Ook veel vogels als roodstaart, winterkoninkje en tuinfluiter profiteren van deze plant en zoeken onder het blad verstopte insecten. De trossen zwarte bessen zijn in de vroege winter rijp en merels en duiven weten hier prima raad mee. Het kleine winterkoninkje en de merel zullen er straks weer een goed gecamoufleerde nestplaats maken.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.