thema avond corrie ten boom zwerfster voor god

Een thema-avond met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël, vindt op dinsdag 26 januari plaats in Wijhe. Het onderwerp waar zij over spreekt is ‘Corrie ten Boom, zwerfster voor God’. De bijeenkomst vindt plaats in Het Langhuus. Aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis. De avond wordt verzorgd door Passage (Christelijke Maatschappelijke Vrouwenbeweging). Ook is er een consulente van het ‘Israël Producten Centrum’ aanwezig. 

Over Corrie ten Boom verschenen een boek en een film: De Schuilplaats. Het gezin Ten Boom was zeer actief in het verzet. Er waren voortdurend Joodse onderduikers in hun huis. In haar slaapkamer was de ingang naar een schuilplaats, nu nog steeds te zien in de woning aan de Barteljorisstraat. Na een inval kwam Corrie in een concentratiekamp terecht, maar zij wist dit te overleven. Na de oorlog verkondigde zij in tientallen landen het Evangelie en kreeg ook in ons land grote bekendheid, mede door het boek en de film.

Achtergrondspreekster
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Ze is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Evenals haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van Christenen voor Israël om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel Nederland, evenals vrouwenreizen naar Antwerpen, Berlijn en Israël.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.