the art company en hoftheater expositie rob koedijk

Ook dit theaterseizoen brengt Dorie Haarman The Art Company in samenwerking met het HOFtheater, podiumkunst en beeldende kunst bij elkaar. Vanaf 1 januari tot eind mei exposeert Rob Koedijk in de foyers van het Theater.

Achtergrond
Rob Koedijk is geboren te Raalte heeft als achtergrond de opleiding Academie voor Kunst en Industrie (A.K.I.) Enschede. Beroepsmatig was hij bezig met het vormgeven van interieurs voor zowel de zakelijke als ook voor de particuliere sector. Aanvankelijk is hij in zijn schilderen sterk geïnspireerd door het werk van Cobra en de onlangs overleden Fries- Groningse schilder Gerriet Postma, waar hij een grote bewondering voor heeft. 

Schilderen is voor hem: forse dikke penselen en kwasten, het gebruik van pure primaire kleuren verf in snelle vluchtige touchering op het doek. Het gebruik van kleur weerspiegelt de stemming: enthousiasme, vrolijkheid, ingetogen en trieste momenten zijn duidelijk zichtbaar. Interesse in verschillende materialen en technieken, dwingen hem om uitdagingen aan te gaan en al zoekend een eigen handschrift te ontwikkelen. De afwisseling van expressief abstracte werken en het strakke gebruik van een lijnenspel, zijn kenmerkend voor zijn werk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.