strien gemeente kende ups en downs

Een bijzondere toespraak van burgemeester Ton Strien en emotionele verhalen van inwoners. Honderden inwoners van de gemeente kwamen dinsdagavond op visite bij de gemeente Olst-Wijhe tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Burgemeester Strien refereerde in zijn toespraak aan het nummer van Claudia de Breij, ‘Mag ik dan bij jou’ en gaf de aanwezigen stof tot nadenken: “als we ons zo vereenzelvigen met het verlangen naar een plaats om te schuilen, is het dan niet nog beter om af te spreken dat er geen oorlog komt, er geen uitsluiting plaatsvindt en mensen niet hoeven te worden wat ze nooit geweest zijn. Kortom, dat we uitspreken dat in Olst-Wijhe iedereen er mag zijn en dat voor wie dat nodig heeft – om in Claudia’s woorden te spreken – we een kamer vrijhouden.”

De afgelopen jaren vond de nieuwjaarsreceptie plaats in het gemeentehuis in Wijhe. Dit jaar is gekozen voor een andere aanpak in samenwerking met ut Huus in Olst. Het Holstohus bestaat tien jaar en in dat kader hebben we de handen ineen geslagen om gezamenlijk toe te werken naar een huiselijke nieuwjaarsreceptie. Een receptie die voor iedereen toegankelijk is. Het Holstohus was één grote gezellige huiskamer voor de inwoners van Olst-Wijhe. Ruim 360 inwoners, relaties en collega’s bezochten de bijeenkomst om op het nieuwe jaar te proosten.

Ook waren er tien bijzondere verhalen van inwoners om te lezen en te beluisteren. Het ene verhaal bekender dan het ander, maar stuk voor stuk uniek en hartverwarmend. De verhalen en ook de foto’s van deze avond kun je vinden op de site van ut Huus. De nieuwjaarsreceptie is tot stand gekomen in samenwerking met ut Huus, fotoclub Stijl, Overkempe, Het Goed uit Wijhe en Stichting Behoud Olster Dorpskerk.

Lees de hele toespraak van burgemeester Strien hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.