spinning tussen de loeiende koeien

Het jubilerende fietsevenement ‘Sallands Mooiste’ laat je letterlijk tussen de koeien in de stal een spinninguitdaging aangaan. Waar dat kan? In Haarle natuurlijk. Boerenspinning Salland heet het; een uniek én ludiek evenement op zondag 3 april. 

Boerenspinning Salland is een spinningmarathon waarbij de koeienstal van de familie Blom wordt omgetoverd tot een heuse agrarische spinningarena met dertig spinningbikes. Gewoon, tussen het hooi, met een aantal flinke dames die je enthousiast ‘toeloeien’ wanneer het zweet van je hoofd afdrupt. Na de workout volgt een ‘Meet and Greet’ en een fotoshoot met koe Bertha-2. “Een unieke ervaring voor zowel de sportieveling als de niet-sportieveling.”

Dappere Thijn
Vijf jaar geleden is alles begonnen met een benefietfietstocht voor Thijn Blom, een vrolijke en opgewekte jongen van zes die aan het vechten was tegen de ziekte neuroblastoom; een ernstige vorm van kinderkanker. Er werden destijds vele acties op touw gezet, waaronder de fietstocht: ‘Ik fiets voor dappere Thijn’. De opbrengst van de actie was bedoeld om een reis inclusief verblijf en overige onkosten naar de Verenigde Staten te bekostigen, waar Thijn het laatste deel van zijn behandeling moest ondergaan.

De ziekte bleek echter zeer agressief, waardoor een behandeling in de VS niet meer mogelijk was. In het Duitse Greifswald werd vervolgens nog een laatste behandeling geprobeerd, maar Thijn kon de oneerlijke strijd tegen zijn ziekte niet winnen. Hij overleed in 2013.

Betrokkenheid
De fietstocht voor kinderen, families, raceliefhebbers en ATB-rijders bleek zo’n succes, dat is besloten jaarlijks een evenement voor fietsend Nederland te organiseren. Sallands Mooiste mocht vorig jaar bijna tweeduizend deelnemers begroeten.

De ouders van Thijn, Ferdi en Jorita Blom, zijn altijd nauw betrokken gebleven bij de organisatie van Sallands Mooiste en willen graag hun steentje bijdragen. Hoe gepast is het dan om het jubileum nog een keer te gebruiken voor een goed doel. Op de geboortegrond van Thijn, het erf van zijn ouders, wordt nogmaals geld ingezameld. Er wordt naar gestreefd om een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te fietsen voor de strijd tegen neuroblastoom.

Van 11.00 tot 16.00 uur kan er per uur een spinningbike worden gehuurd voor tien euro. De gehele opbrengst komt ten goede aan Villa Joep. Deze stichting wil de ziekte de wereld uithelpen door de overlevingskans voor ieder kind met deze aandoening stelselmatig te verhogen.

Initiatief
Het geplande initiatief kreeg al snel vorm door samenwerking met Mathijn Veldkamp, eigenaar van sportschool Top Fit Salland uit Luttenberg. “Hij weet als geen ander hoe waardevol het is om gezond te kunnen leven.” Top Fit Salland stelt de spinningbikes en de instructeurs geheel kosteloos ter beschikking. Samen met firma Tomahawk, de leverancier van spinningbikes, is er snel geschakeld en waren de basis-ingrediënten voor deze marathon snel geregeld.

In de loopstal, voor het voerhek, bieden dertig spinningbikes een uniek uitzicht op de veestapel van de familie Blom. Vanaf 11.00 uur is er een kidsuurtje voor kinderen van de basisschool. De kosten hiervoor zijn vijf euro. Vanaf 12.00 uur is ervoor iedereen nog vier uur de mogelijkheid om me te fietsen voor dit goede doel.

Na het spinningavontuur is er gelegenheid voor een ‘Meet-and-Greet’ met Bertha. Ook is er een strodorp waar na afloop een hapje en een drankje te koop is om de gastvrijheid van het platteland te beleven. De niet-fietser is ook welkom.

Meer informatie en inschrijven kan via staging2.sallandsmooiste.nl/boerenspinning

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.