spetterend programma loes van schaijk robert allen trio en picking party

Als vervolg op het eerste Green Grass Music festival presenteert de organisatie in het nieuwe jaar in Partycentrum de Longhorn in Wijhe een programma op zondag 10 januari, waaronder een optreden van het Robert Allen Trio.Dit trio wordt gevormd door Jan Willems, Henk Donkers en John van der Broek en brengt nummers van de jonge Bob Dylan en anderen uit die tijd (o.a. Tom Paxton en John Hartford). De drie gezworen muziekvrienden laten hun muzikale paden samenkomen om op eigen wijze hun roots te herbeleven. Spetterend akoestisch werk en prachtige harmonische samenzang is het resultaat. Een verassend eigen arrangement maakt de muziek levend. Niet nostalgie, maar liefde voor de songs voert de boventoon.

Wegens succes op het afgelopen festival geeft Loes van Schaijk voor ieder die graag zingt op deze zondag opnieuw een zangworkshop Vocal Harmony met wederom aanstekelijke liedjes. De workshop is geschikt voor volwassenen. In een uur tijd leer je een paar liedjes uit het Iers, bluegrass en oldtime repertoire. En het leuke is: je hoeft geen noten te kennen om mee te doen. Een workshop van een uur geeft een verassend resultaat door haar wijze van aanpak. De songs zullen dan ook later op de dag gepresenteerd worden en het begin vormen van de Picking Party.

De Picking Party is de formule voor een (huiskamer)café vol bezoekers, bruisend van live akoestische muziek, voor liefhebbers en muzikanten. De term ‘picking’ komt uit de oldtime/bluegrass traditie. Deze stijl kent bijna voornamelijk snaarinstrumenten: de gitaar, de mandoline, banjo, contrabas, viool en de dobro. Het bespelen van enkele van deze snaarinstrumenten heet picking.
Daarnaast weet ieder die Ierland enigszins kent hoe vanzelfsprekend het musiceren met elkaar daar is: thuis, maar ook op straat en vooral in de pub zitten vrienden, kennissen en families, waarvan een deel met elkaar muziek maakt. De aanwezigheid van muziek in het dagelijkse leven is voor een Ier gesneden koek. Naast de snaarinstrumenten zijn accordeon en diverse fluiten onderdeel van deze muziek.

Weliswaar is de Picking Party geïnspireerd door de oldtime, bluegrass en Ierse muziek en aanverwante stijlen als cajun. Welke muziek die middag daadwerkelijk gemaakt wordt, is afhankelijk van ieders eigen aandeel en heeft een eigen dynamiek. Dus neem je instrument mee en maak deel uit van de Picking Party na de workshop en het optreden van het Robert Allan Trio.

13.00 – 14.00 uur: workshop zang met Loes van Schaijk. (12.45 aanwezig zijn)
14.15 – 15.45 uur: optreden Robert Allan Trio
16.00 – 19.00 uur: (met mogelijke uitloop): Picking Party, beginnend met presentatie zang

De kosten bedragen 6 euro per persoon. Het staat vrij om spontaan langs te komen, maar om een idee te krijgen van de deelname aan de workshop zou de organisatie het fijn vinden als mensen zich van tevoren opgeven. Dit kan via het contactformulier op de website staging2.greengrassmusic.nl.

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.