shaun het schaap en turist in filmhuis olst

Filmhuis Olst houdt vrijdag 29 januari een reguliere filmavond. Er worden twee films getoond. ‘Shaun het schaap’ om 18.30 uur en ‘Turist’ om 20.30 uur.

‘Shaun het schaap’
De tv-serie was al een genot om naar te kijken, dus dachten de makers: “Shaun het schaap is voor het grote scherm bestemd”. De filmversie laat je bijna non-stop keihard lachen, wat best knap is, gezien het feit dat er een soort wartaal ‘gesproken’ wordt. Shaun heeft het hart van velen weten te stelen. De centrale boodschap door de hele film is: ware vriendschap overwint. Petje af dat, in deze tijd van digitale animatie, deze film ambachtelijk gemaakt is door animatoren die talloze kleifiguurtjes in elkaar zetten en in beweging brachten. Als kers op de taart is er ook een goeie soundtrack. Vanaf 6 jaar; 2015; 85 min.

‘Turist’
Met Turist ga je op wintersport zonder je luie stoel te hoeven verlaten, compleet met adembenemende opnames. Maar let wel, het wordt geen ontspannend ‘tripje’. Integendeel, als er gevaar op de loer ligt, wordt een gezin behoorlijk op de proef gesteld door het egocentrische handelen van één van hen. Regie en scenario door Ruben Östlund. De vraag die Östlund met elke film aan de kijker stelt is: wat zou jij doen? En dus is deze film zeer geschikt voor mensen die van een psychologische ’touch’ houden. 2014; 118 min.