schaatsen in olst maar niet lang meer

Olst beleefde vrijdagochtend de officieuze opening van de ijsbaan Olstonice. Niet zomaar een buitenbaan waar je rondjes kunt rijden, maar een traject van 1500 meter, slingerend door de weilanden. Zoiets als Flevonice in Dronten, maar dan met echt natuurijs. Voor het publiek was het ijs vandaag te dun, maar bestuursleden konden volop testen. Huub Kappert, mede-initiatiefnemer: “Het gevoel is geweldig, als je de weilanden inrijdt heb je echt het idee aan een kleine toertocht te beginnen.”

Ook ijsmeester Jan Overmars was enthousiast: “Fantastisch om hier te schaatsen. En prachtig dat we dit met al die mensen voor elkaar hebben gekregen. Alleen jammer dat het grote publiek er niet op kan. Het ijs is 5,5 centimeter dik en dat is niet verantwoord. Het moet naar 7 centimeter, maar helaas gaat het dooien.”
De baan werd anderhalf jaar geleden aangelegd, met behulp van graafmachines in de weilanden. Vorige winter lag er geen natuurijs.

Het filmpje van RTV Oost vind je hieronder.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/TduZl3FuZ34″]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.