scapino krijgt uitstel van betaling

Scapino krijgt uitstel van betaling. Het moederbedrijf Macintosh Retail zelf was vorige week al officieel failliet verklaard. Voor de afzonderlijke ketens Dolcis, Invito, Manfield en PRO Sport is nu ook het faillissement aangevraagd. Alle winkels en de webshops blijven voorlopig open.

Voor de meeste ketens was tot nu toe alleen uitstel van betaling gevraagd en verkregen. De bewindvoerders verwachten dat hun verzoek om de surseances om te zetten in een faillissement dinsdag nog wordt behandeld door de rechtbank in Maastricht.

Overnamekandidaten
Bewindvoerders zijn op dit moment samen met de banken in gesprek met overnamekandidaten voor de Macintosh Groep. Daarbij worden alle scenario’s onderzocht, inclusief een verkoop van delen van het retailbedrijf.

Macintosh telt ruim vijfhonderd winkels in Nederland, België en Luxemburg. Er werken in totaal 5.500 mensen. De aandeelhouders van Macintosh hoeven geen enkele opbrengst meer te verwachten, zo was eerder al duidelijk geworden.

Hoge schuldenlast
Het bedrijf ging ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Om uit de financiële zorgen te komen, verkocht Macintosh de laatste tijd al een aantal bedrijfsonderdelen, waaronder de interieurwinkels van Kwantum, BelCompany en Halfords.

Met alleen nog schoenenzaken in de Benelux in zijn bezit hoopte de retailer op een goed najaar. De verkopen in november en de eerste weken van december vielen echter zwaar tegen. Daardoor kwamen ook de verbeteringen die het bedrijf wilde doorvoeren in zijn winkels onvoldoende uit de verf.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.