rova biedt informatie op maat

ROVA’s nieuwe website staat online. De website werkt volgens het ‘location based’ principe; dat betekent dat de circa 900.000 inwoners in het werkgebied op rova.nl voor hen relevante informatie gepresenteerd krijgen. Naast inwonersinformatie richt de website zich op educatie en voorlichting over afval, grondstoffen en beheer van openbare ruimte. 

Op de website vullen inwoners hun postcode en huisnummer in. Dit is de basis voor ‘zo veel mogelijk op maat’ informatie. Wanneer bezoekers geen postcode en huisnummer achterlaten, krijgen zij meer algemene informatie te zien. De zoekfunctie is dusdanig geavanceerd dat ook daar informatie op maat te vinden is.

Deze manier van content aanbieden is nieuw voor publiekscommunicatie en gemeenten. De website slaat gegevens op; de site onthoudt dit. Bezoek je de site op een later moment nog een keer dan krijg je direct de eerste inzameldagen en informatie uit jouw gemeente. Voor de toekomst ziet ROVA ook allerlei mogelijkheden om informatie- en communicatieboodschappen steeds specifieker in te zetten.

“Met deze website vallen wij inwoners van de gemeente Winterswijk niet lastig met wijzigingen in de inzameling van afval of loszittende stoeptegels in de gemeente Amersfoort en vice-versa. Het is meer van deze tijd dat een op service gerichte website zelf filtert uit het woud aan online-informatie”, aldus Erik van Cuyk, Communicatie ROVA.

Informatie op maat
Om de informatie nog beter weer te geven zijn alle grondstofinzamelpunten per gemeente op de kaart gezet. Eenmaal ingelogd ziet de bezoeker waar de dichtstbijzijnde inzamelpunten zijn voor glas, klein chemisch afval, textiel, papier en plastic/metaal/drankkartons. Daarnaast zijn ook de kringloopwinkels, de milieu-brengstations en de grof tuinafval brengpunten terug te vinden. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.