Home / archiefcentraal / renovatie dorpshuis laag zuthem lijkt er te komen

renovatie dorpshuis laag zuthem lijkt er te komen

De renovatie en verbouwing van het Trefpunt in Laag Zuthem lijkt er te komen. De gemeenteraad liet maandagavond tijdens de Raadspleinsessie weten achter het plan te staan om 310.000 euro beschikbaar te stellen. Op 28 januari neemt de gemeenraad een definitief besluit. Als alles volgens planning verloopt, kan de stichting het dorpshuis nog voor de zomer openen.

Een volle tribune maandagavond in de Raadszaal op het gemeentehuis in Raalte. Tientallen Laag Zuthemers waren met de bus naar de vergadering gekomen om te laten zien hoe groot het draagvlak is binnen het dorp en hoe graag zij het dorpshuis willen opknappen.

Het huidige Trefpunt is in 1984 gebouwd met behulp van subsidie van de gemeente Heino (voor de herindeling met Raalte). Na ruim dertig jaar nauwelijks geïnvesteerd te hebben in groot onderhoud van het gebouw, is het volgens de stichting tijd voor een grondige renovatie, waardoor het dorpshuis weer dertig jaar verder kan.

Het gebouw heeft vooral een ontmoetingsfunctie. Het trefpunt is een belangrijke schakel voor het behoud van sociale cohesie in het dorp. Om de verbinding met het dorpscentrum makkelijker te maken, is het Trefpunt straks ook vanuit de achterzijde te betreden. Daar is ook de ingang voor de fysiotherapie / fitness / vergaderruimte.

Zelf doen
Laag Zuthem heeft volgens de stichting het Trefpunt een hoge zelforganisatiegraad. Veel mensen doen vrijwillig wat voor het dorp. Ook aan de verbouwing van het Trefpunt dragen de inwoners zelf bij. Zo leggen zij zelf flink wat geld in en gaan ze zelf aan de slag met de renovatie.

* Bekijk de plannen van het dorpshuis in de bijlage.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.