recordaantal scholieren op beleef landstede salland

Tijdens deze ‘Beleef Landstede Salland’ kregen scholieren een goede indruk van een vervolgstudie bij Landstede MBO Raalte. De verschillende opleidingen daar zijn ondergebracht in zogenoemde Landschappen. Scholieren konden van tevoren hun voorkeur voor een bepaald Landschap opgeven en dan twee Landschappen bezoeken.

Praktijkles
Daar kregen zij wat uitleg maar vooral praktijkles. Bij ICT & Technologie bijvoorbeeld verkenden zij het innerlijk van een computer. Bij Gezond & Wel prikten zij insuline (in een spons), bij Groen & Dier deden zij een gezondheidscheck bij een hond en bij Veilig & Beschermd kregen zij, met portofoon in de hand, een lesje ‘etherdiscipline’. Bij Handel & Commercie maakten zij een logo en een visitekaartje voor het fictieve bedrijf Landstede Car en bij Onderwijs & Opvoeding schreven zij zelf een einde aan een deels voorgelezen jeugdverhaal.

Scholieren uit de hele regio
De ruim duizend scholieren kwamen van het Pius X College uit Rijssen, de Elimschool uit Hellendoorn en Nijverdal, het Noordik uit Almelo, Vriezenveen en Vroomshoop en Reggesteyn uit Nijverdal en – nieuw en de voornaamste reden voor de deelnemerstoename – Rijssen. Zij werden netjes gehaald en teruggebracht met de bus. Alleen de scholieren van ‘de buren’, het Carmel College Salland uit Raalte, kwamen in lange rijen te voet.

Ruimte en aandacht
Organisator Dorine Papa was na afloop heel tevreden over de nieuwe opzet van het evenement: “Voorheen was ‘Beleef Landstede Salland’ op één dag en konden we de toestroom van zo’n achthonderd scholieren maar nauwelijks aan. Dit jaar kwamen zij verspreid over de hele dinsdag en woensdagmorgen en was er ruim plaats voor de meer dan duizend scholieren. Zij konden nu tenminste ervaren wat Landstede Raalte is en wil zijn: een kleinschalige school met ruimte en aandacht voor iedere individuele student.”

Landschappen
In Landstede MBO Raalte zijn acht Landschappen gehuisvest: Gezond & Wel, Groen & Dier, Handel & Commercie, ICT & Technologie, Office & Management, Onderwijs & Opvoeding, Techniek & Innovatie en Veilig & Beschermd. Vanuit Zwolle werd ‘Beleef Landstede Salland’ nog eens versterkt door de vier Landschappen Sport & Bewegen, Vormgeving & Entertainment, Vrij & Gastvrij en Mooi & Mode. Informatie over alle Landschappen staat op staging2.landstedembo.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.