Home / archiefcentraal / rapalje speelt uitverkocht hoftheater plat

rapalje speelt uitverkocht hoftheater plat

In een uitverkocht Hoftheater hebben de mannen van Rapalje zaterdag een flinke show gegeven. Rapalje is een Keltische folk-band uit Nederland. De mannen stonden op het podium met ‘de billen bloot’. Harrie Huisman leverde ons een paar prachtige foto’s en een recensie.

‘Ierse, Schotse (en Nederlandse) folk op eigenwijze wijze. Dieb, William, Maceál en David zingen en spelen op muziekinstrumenten zoals viool, tin-whistle, gitouki, trekharmonica, mondharmonica, bodhrán, Highland pipes, border pipes en theekistbas. Gekleed in middeleeuwse kilt speelt de groep op veel verschillende gelegenheden zoals op
(folk-) festivals, (theater-) concerten, (middeleeuwse) feesten, cafés en bruiloften. Deze verscheidenheid aan muziekinstrumenten en een afwisselend repertoire van Ierse en Schotse dansmelodieën, 3 stemmig gezongen liederen en een originele presentatie maakt een optreden van Rapalje tot een bijzondere act.

Voorzien van ruige kilts, beenbandages, mouwloze shirts, tatoeages en een enorme hoeveelheid haar, maakten de heren al indruk voordat ze hun eerste geluid voortbrachten. Swingend, stampend en opzwepend raasde hun muziek door de zaal, niemand in het publiek bleef daarvoor ongevoelig zoals het Bots klassieker “Wat zullen we Drinken maar dan nu in een Keltische uitvoering.

Lees ook

Gratis schooltas voor brugklassers via Leergeld Salland

RAALTE – Gezinnen, met schoolgaande kinderen, die het niet breed hebben, komen mogelijk in aanmerking …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.