raalter autisme soos in traxx

Jongerencentrum TraXX houdt op zaterdag 30 januari weer een RAS-avond. RAS staat voor Raalter Autisme Soos. Een avond die bedoeld is voor tieners en jongeren met autisme. De RAS is een maandelijks terugkerende activiteit.

De doelgroep van RAS bestaat uit enkel tieners en jongeren met autisme. Het maken van contact en het aangaan en onderhouden van vriendschap is moeilijk voor deze jongeren. Door dit initiatief wordt het mogelijk gemaakt om onder begeleiding contact te hebben met andere leeftijdsgenoten. Het feit dat iedereen om je heen autisme heeft, maakt hem vaak makkelijker om ‘jezelf’ te kunnen zijn.

“Wij willen dat de jongeren op een laagdrempelige manier in een vrije, ongedwongen setting met elkaar kennis kunnen maken, lol hebben zoals elke jongeren dat wil en doet, maar dan met een beetje hulp van ons. De begeleiding bestaat uit professionals.”

Hoe ziet een RAS-avond eruit? TraXX beschikt over verschillende spellen en games zoals: Risk, Zeeslag, Catan, kaarten, dammen, schaken, pooltafel, darten, een Playstation en een Nintendo WII. Je mag zelf ook een spel meenemen. Als je geen spelletjes wilt spelen is er natuurlijk altijd ruimte om gezellig te kletsen, muziek te luisteren en een drankje te drinken. Consumpties zijn te koop.

Het gaat hier om een besloten avond waar enkel tieners en  jongeren met autisme zijn toegestaan. Aanmelden voor deze avond kan nu alvast via het mailadres irozendal@landstede.nl onder vermelding van RAS. Geef daarin aan wie er komt met naam, leeftijd en een toelichting op eventuele bijzonderheden.

Jongerencentrum TraXX, Schapenstraat 3, Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.