Home / archiefcentraal / raaltenaar koopt pan in de zak

raaltenaar koopt pan in de zak

Een Raaltenaar is onlangs opgelicht door middel van een zogenaamde pannensetverkoper. De Raaltenaar was door een man in een grijze Volkswagen Golf bij zijn woning gevraag om een pannenset te kopen voor het goede doel. De koop werd gesloten, maar achteraf had de man toch zijn bedenkingen.

Het slachtoffer keek wat rond op internet en vond al vrij snel veel informatie over het kopen van pannensets. En dan met name pannensets van inferieure kwaliteit. “Tja en dan kan de politie zelfs aan dit soort situaties niets meer veranderen”, laat de politie weten. “Immers ‘men is een civiele overeenkomst aangegaan’ en daarin voorziet strafrecht niet.”

De politie waarschuwt dan ook: “er zou een lichtje moeten gaan branden indien u een pannenset aangeboden krijgt voor een prikkie, terwijl de prijs volgens de verkoper richting duizend euro of meer gaat. Opvallend is dat een man met een grijze VW Golf vaker opduikt bij dubieuze verkopen vanuit dat voertuig. Denk dus goed na voordat u overgaat tot de koop vanuit een kofferbak. Voor u het weet, koopt u een ‘kat in de zak’.”

Lees ook

Feestelijke open dag ter ere van heropening Kerkhuus Heino

HEINO – Burgemeester Dadema verzorgt op vrijdag 24 september de officiële opening van het volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.