raalte start onderzoek naar tevredenheid over dienstverlening

De gemeente Raalte start een onderzoek naar de klanttevredenheid over de gemeentelijke dienstverlening. Het onderzoek ‘Waar Staat je Gemeente’ is een landelijk onderzoek waarin de gemeente wordt onderzocht op de gemeentelijke dienstverlening en thema’s als het woon- en leefklimaat, de relatie inwoner – gemeente, en zorg en welzijn. In de week van 18 januari krijgen 1.800 inwoners uit de gemeente Raalte een vragenlijst met een uitnodigingsbrief om deel te nemen aan het onderzoek. “Met dit onderzoek willen we onze prestaties als gemeente onder de loep nemen. De resultaten nemen we zeer serieus en gebruiken we om onze dienstverlening verder te verbeteren”, aldus burgemeester Martijn Dadema.

Het onderzoek bestaat uit een schriftelijke vragenlijst, die de deelnemers digitaal kunnen invullen en daarnaast een enquêteur die een aantal weken in de publiekshal aanwezig is om de bezoekers naar hun ervaring met de gemeentelijke dienstverlening te ondervragen.

Aanleiding
Raalte wil zich ontwikkelen tot een gewaardeerd partner, waarbij dienstverlening hoog in het vaandel staat”, geeft Dadema aan. “Jezelf constant verbeteren en open staan voor de feedback van onze inwoners zijn daarbij belangrijke onderdelen. Ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen, zodat we een zo goed mogelijk beeld krijgen”.

Vervolg
Voor het onderzoek is een zogenaamde representatieve steekproef van 1.800 inwoners getrokken om een betrouwbaar beeld neer te kunnen zetten. Dit betekent dat de adressen persoonlijk worden aangeschreven. De resultaten zijn naar verwachting in april bekend. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau PON.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.