Home / archiefcentraal / raalte moet voor de zomer 43 statushouders plaatsen

raalte moet voor de zomer 43 statushouders plaatsen

De gemeente Raalte moet komend halfjaar 43 statushouders plaatsen. Dat heeft het Rijk bepaald. Afgelopen jaar moest de gemeente in totaal 63 statushouders plaatsen en dat is gelukt. “Dat is ook een enorme prestatie van SallandWonen”, laat burgemeester Martijn Dadema weten. “Want dat was al een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor.”

De gemeente gaat nu in overleg met SallandWonen hoe de 43 statushouders de komende maanden geplaatst kunnen worden in de gemeente. “We gaan overleggen hoe we dat creatief kunnen doen. Het is ook belangrijk dat alle gemeenten hun quotum halen. Hoe minder statushouders er in een AZC blijven zitten omdat er nog geen woning voor ze is, hoe meer plek er is in een asielzoekerscentrum voor asielzoekers.”

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.