raalte aantrekkelijk door particuliere winkeliers

Winkelcentrum Raalte is vooral aantrekkelijk door de aanwezigheid van particuliere winkeliers. 79,8 procent van de mensen die heeft gereageerd op deze stelling is het daarmee eens. Een grote minderheid van 20,2 procent is het oneens met deze stelling. We vroegen jullie, de lezers van Salland Centraal, ook waarom je het eens of oneens bent met deze stelling. Er kwamen uiteenlopende reacties binnen.

Ellen de Vries: “Ik mag hopen dat er steeds meer particuliere winkeliers komen (en die er zijn blijven). Dat maakt inderdaad een winkelcentrum aantrekkelijk en onderscheidend van andere winkelstraten. Maar dan moet er wel iets aan de huurprijzen gebeuren.”

Marion Verbrugge denkt eerder aan een mix: “Ik denk dat er ook prima ruimte is voor een Etos. Een mix van beide is heel aantrekkelijk.”

Jos Lugtenberg is het eens met de stelling. “Jazeker, daar wordt het veel persoonlijker van”, stelt hij. Magda en Theo Wolters zijn al dol op Raalte. “Raalte is heel gezellig, houden zo”, zeggen zij.

Roel Cardol is op zijn beurt minder te spreken over Raalte. “Helaas is ons winkelcentrum verre van aantrekkelijk als gevolg van de vele winkelketens en franchisenemers die een hele boel mooie, oude gevels hebben gesloopt en vervangen voor aquaria. De enige authentieke winkelgevel die ik zo kan opnoemen is die van de voormalige bakker Hoekman aan de Grotestraat, de rest ziet er niet uit.”

Marjan Potze uit Heino is het eens met de stelling. En dat komt door haar ervaringen in haar eigen woonplaats. “Groot-groter-grootst houdt niet altijd in dat het ook altijd beter is. En alhoewel we toch regelmatig aankopen doen via het world wide web gaan we voor de grotere aankopen toch het liefst naar, meestal dezelfde, winkeliers in het eigen dorp (Heino) of naaste omgeving waar we al komen zolang als we in Heino wonen (42 jaar). Door de jaren heen krijg je dan toch een band met die winkels. Ze kennen je bij naam en staan, mocht er onverhoopt iets stuk gaan meteen voor je klaar. Bovendien proberen ze je niet met gladde verkooppraatjes iets aan te smeren. Misschien dat je bij de aanschaf iets duurder uit bent maar dat weegt, althans in mijn ogen, ruimschoots op tegen de persoonlijke service, de vriendelijkheid en de betrouwbaarheid van onze plaatselijke ondernemers.”

Serie
Eerder in deze serie vroegen we hoe jou ideale winkelcentrum eruit ziet. Ina Klein Koerkamp pleitte voor leuke cadeauwinkels. Brigitte Linthorst mist een goede groenteboer. Vera Kroes zou graag een biologische supermarkt in het winkelcentrum van Raalte gehuisvest zien. Roos die reageerde op de website als volgt: “Winkels laten komen die je elders ook hebt zoals H&M. Daarnaast leuke boetiekjes met leuke cadeauartikelen, kleding en snuisterijen. En niet het centrum volproppen met banken, zorgverzekeraars en opticiens want daar hebben we er genoeg van.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.