protestante kerk raalte heeft 162 00 euro nodig

De Protestante Kerk Nederland in Raalte heeft 162.000 euro nodig om de begroting sluitend te krijgen. ‘Dit jaar is 162.000 euro nodig om alle verplichtingen te kunnen voldoen. Ondanks dat wij zorgvuldig kijken naar onze financiën, krijgen wij de begroting niet rond.’ De kerk hoopt het geld op te halen met de haarlijkse kerkbalans. Van maandag 18 tot en met vrijdag 29 januari wordt er onder het motto ‘Mijn kerk inspireert’ aan alle gemeenteleden van de Protestante Kerk in Raalte een vrijwillige financiële bijdrage gevraagd.

‘De exploitatie van onze gemeente is grotendeels afhankelijk van twee componenten: enerzijds de inkomsten in de vorm van de vaste vrijwillige bijdrage kerkbalans en anderzijds uitgaven in de vorm van de kosten voor het pastoraat. De belangrijkste inkomstenbron kerkbalans is de laatste 3 jaar gemiddeld met 1,6% per jaar gedaald, terwijl de kosten vanaf 2013 (onder andere doordat de kosten van de predikanten nu via een omslagstelstel worden berekend door de PKN) zich stabiliseren, met in 2014 een éénmalige compensatiekorting van ruim 3%’, valt te lezen op de site van de kerk.

‘De opbrengsten betreffende de exploitatie van het Annahuis (verhuur en buffetopbrengsten) blijven na de verbouwing op peil en ontwikkelen zich goed. Mede door de teruggang in formatieplaats van 1,8 naar 1,4 predikant wordt in 2016 geen tekort meer verwacht, maar hebben we een sluitende begroting. De gemaakte financiële keuzes laten nu het verwachte resultaat zien. De jaarrekening 2015 zal sluiten met een klein batig saldo.

Kerkbalans
Kerken krijgen geen subsidie van de overheid, maar moeten wel onderhouden worden. Elk jaar wordt er daarom in januari een soortgelijke actie gehouden. Alle giften moeten worden betaald uit giften van gelovigen. De kerkbalans is een inzamelingsactie van vijf christelijke kerkgenootschappen voor de gewone uitgaven van de plaatselijke kerk. Vrijdag 29 januari wordt de opbrengst van de actie bekend gemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.