prijzenregen bij sallandse ruiterdagen voor ponys

“Vanmorgen mochten eerst de A-pony’s met hun ruiters en amazones laten zien wat zij konden. Het bleek dat Lara Hekking te sterk was voor de rest van de deelnemers, zij won beide prijzen in de categorie A, klasse B. Hanna de Bruin die uitkwam voor de heemruiters werd vijfde met haar pony Pegagus. In de categorie B, klasse B was het Benthe Meijerink van PC de Bogelscamp die van de jury de meeste punten voor stijl kreeg, met 78 punten kreeg zij de eerste prijs uitgereikt. Categorie C, klasse B werd gewonnen door Shilah Moltmanmet zijn pony Hamlet’s Zorro. Jort Knobben van de Heemruiters eindigede op een gedeelde vierde plaats. In de categorie D, klasse B kwamen maar liefst 46 combinaties aan de beurt. Pien de Boer werd eerste met 81,5 stijlpunt, Anouk Wolfkamp uitkomend voor de Heemruiters werd tweede met 81 punten voor stijl.

Het was een zeer sterk deelnemersveld, dat bleek onder andere doordat Yana van Veen met vier strafpunten eindigde op een 33e plaats. In de categorie E, klasse B kwamen 23 combinaties aan de start. Susan Wilms van PC de Lemelerveld werd eerste. Lisa Tijhuis en AniekkLoosterman werden respectievelijk vierde en vijfde. De uitslagen bij het progressieve parcours bepalen in combinatie met het eerste parcours uiteindelijk wie de finale mogen starten. Bij de categorie A werd Lara Hekking wederom eerste, dit maal werd Hanna de Bruin met Pegagus van de Heemruiters tweede. Bij de categorie B, mocht Kas Gorter de eerste prijs in ontvangst nemen samen met zijn pony Daisy reed hij de snelste tijd. Bij de categorie C werd gewonnen door Anne-Jet Harms van de PC Zwartewaterruiters. De categorie D werd gewonnen door Julian Ton. De categorie E werd gewonnen door Lisa Tijhuis en ook dit keer eindigde Aniek Kloosterman net na haar. Een tweetal welke wij zeker terug gaan zien in de finale.

Klasse L
De klasse L werd vandaag ook verreden en leverde steeds een spannende strijd op. Bij de categorie A/B werd deze strijd gewonnen door Jo-Ann Troost met haar pony Blacky, zij was ruim een seconde sneller in de barrage dan de nummer twee, Nick Nanning. Frank Zaalberg van de Heemruiters viel net buiten de prijzen, hij werd derde. De categorie C werd gewonnen door Olivia Braaksma, zij komt uit voor PC de Bosruiters. De categorie D werd gewonnen door EsmaySchaftenaar met haar pony Surprise, zij komen uit voor PC de Heuvelruiters. De categorie E werd gewonnen door Iris Nijboer, na een flinke strijd waar acht van de negen combinaties foutloos bleven in het eerste deel van het twee fasen parours.

Het tweede parcours van de klasse L werd aansluitend gereden. Bij de categorie A/B werd Pien de Boer met Mini Mouse eerste en Frank Zaalberg van de Heemruiters werd op twee-tiende seconde na tweede. De categorie C werd gewonnen door Jordi Koopmans. De categorie D werd gewonnen door Chantal Vos met haar pony Kelando D. De categorie E werd gewonnen door Joelle Ruiterkamp uitkomend voor de PC Raalte, het was een hele spannende strijd, waarbij de eerste vier combinaties allemaal in de 39 seconde finishte. De finalisten voor de klasse B en L zijn bekend en kunnen bekeken worden op de website van de Sallandse Ruiterdagen. Vandaag is wel gebleken dat de ruiters en amazones allemaal heel dicht bij elkaar weten te blijven, dus de finale zal nog heel spannend gaan worden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.