pec zwolle neemt punt mee uit arnhem

Na zo’n half uur spelen had PEC een strafschop moeten krijgen toen spits Lars Veldwijk werd gevloerd door oud-Zwollenaar Van der Werff. Scheidsrechter Jansen besliste anders, wat tot veel woede leidde bij de Zwollenaren. Een paar minuten later schreeuwde Vitesse om een strafschop, omdat Bram van Polen hands gemaakt zou hebben, ook deze werd niet gegeven. Vrij snel hierna moest Zwolle al wisselen. Hebling verliet geblesseerd het veld, Brama verving hem. Vlak voor rust kreeg Vitesse de grootste kans tot dan toe, de bal ging voor Zwolle net langs de goede kant van de paal.

In de tweede helft was de eerste kans voor Zwolle, Dirk Marcellis haalde steenhard uit, maar de keeper hield zijn doel schoon. Ron Jans liet in die tweede helft meerdere keren horen het absoluut niet eens te zijn met de arbitrage. Van der Hart hield Zwolle nog eens op de been door te redden op een pegel van Ota. De 1-0 viel in de 65e minuut doordat aanvaller Ibarra een voorzet hard tegen Van Polen aanschoot. Van Polen had het de hele wedstrijd al lastig had met zijn directe tegenstander. De 1-1 volgde al snel. Een hoge bal van Becker werd via het scheenbeen van Marcellis binnengewerkt in de 68e minuut. In de slotminuten hanteerden de ploegen vooral de lange bal, tot grote kansen leidde dat niet meer. Zo is het gelijke spel een terechte afspiegeling van deze wedstrijd.

PEC Zwolle speelt komende zaterdag om 19:45 uur de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.