pec in eigen huis onderuit tegen groningen

PEC Zwolle heeft voor de derde keer op rij puntverlies geleden. De ploeg van Ron Jans verloor zaterdagavond in eigen huis met 1-3 van FC Groningen.

Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de onlangs overleden Ria Dijk. Ria was de eigenaresse van café De Vrolijkheid, de stamkroeg van een hoop PEC-supporters.

Na het indrukwekkende eerbetoon verzorgden Lars Veldwijk en Stef Nijland, die onlangs bijtekende, de aftrap. Het bleek de start van een teleurstellend duel voor de Zwollenaren.

In de eerste helft ging het duel aardig gelijk op. Zowel PEC als Groningen was in de eerste 10 minuten meteen gevaarlijk. Marcellis schoot op de paal en aan de andere kant dwong Simon Tibbling doelman Mickey van der Hart tot een eerste redding. 

De eerste treffer van de wedstrijd was voor de bezoekers. Sørloth kopte in de 18e minuut namens Groningen raak. Hij moest daarna overigens ook vrij snel vervangen worden nadat hij verkeerd op zijn arm terecht kwam. Danny Hoesen was zijn vervanger. Onthoud die naam.

0-1 ruststand
Groningen mocht vervolgens keeper Padt danken, want de gelijkmaker hing in de lucht. Maar zowel Thomas Lam als Queensy Menig stuitten op de goalie. Later krulde Kingsley Ehizibue bijna binnen, maar ook hier was Padt er met zijn vingertopjes bij. Vervolgens counterde Groningen bijna richting de 0-2, maar de inzet van Bryan Linssen werd door een glijdende Lam onderschept. 0-1 was de ruststand.

Amper tien minuten na rust kwam PEC weer volledig terug in de wedstrijd. Thomas Lam zette zijn naam op het scorebord met een goede kopbal uit een voorzet van Wout Brama. 

Maar de vreugde voor de Zwollenaren was van korte duur. In de 62e minuut was het namelijk De Leeuw die Groningen weer op voorsprong bracht. Drie spelers van de bezoekers hadden de mogelijkheid om de trekker over te halen, maar uiteindelijk deed de 29-jarige aanvaller dit. En goed.

Na de 1-2 kreeg Groningen meerdere mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Hoesen en Drost lieten die kans in eerste instantie echter liggen, maar in de 77e minuut was het dan alsnog raak. Danny Hoesen – had je hem onthouden? – prikte fraai raak en gaf zo de genadeslag. PEC kwam die klap niet meer teboven en zag de 1-3 na het laatste fluitsignaal op het bord staan.

Het betekende de derde wedstrijd op rij voor PEC Zwolle met puntverlies. Woensdag werd gelijkgespeeld tegen Vitesse (1-1) en zondag was FC Utrecht met 2-1 te sterk. Volgende week mogen de Blauwvingers het opnieuw proberen, dan is Heracles Almelo de tegenstander.

Foto’s: Johan Wolff

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.