Home / archiefcentraal / overijssels byzantijns mannenkoor zingt in kruisverheffing

overijssels byzantijns mannenkoor zingt in kruisverheffing

Het Overijssels Byzantijns Mannenkoor zingt op zondag 21 februari, samen met het Gemengd Koor, in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing Raalte. Het programma belooft een ieder die zelf graag zingt, maar ook hen die de liturgische muziek een warm hart toedragen een afwisselend concert.

Het Overijssels Byzantijns Mannenkoor zingt á capella liederen uit de Byzantijnse liturgie en Russische koormuziek. Daarnaast zingt ze vrolijke en melancholische niet kerkelijke profane liederen uit Oost Europa. Met de tonen van lage bas- en hoge tenorregisters, die zo karakteristiek zijn voor deze muziek, heeft het koor niet alleen in de provincie maar ook daarbuiten naam gemaakt. Dirigent is Marian Stouwdam.

Het gemengd koor St. Caecilia van de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing levert traditiegetrouw onder leiding van Gerlinde Post haar bijdrage aan de liturgische en andere kerkelijke vieringen in de Basiliek van Raalte. Op de donderdagavond van Stöppelhaene presenteert het koor zich al 45 jaar tijdens een promenade concert in een volle Basiliek. Ook tijdens de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei verleent het koor de laatste jaren haar medewerking. Jan Wanders is de vaste organist van het koor.

Het optreden begint om 15.00 uur, de entree bedraagt 7,50 euro. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten kun je in de voorverkoop kopen bij Annie Schulten aan de Herenstraat 14 in Raalte. 

Lees ook

Wethouder Engberink afwezig door ziekte

OLST/WIJHE – Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is de komende periode afwezig in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.